Wednesday, September 4, 2013

Error Deleting Site Collection The system cannot find the path specified

Here is the interesting issue i came across while doing some migrations.

Post migration when i try to delete site collections from SP 2007 envionment, I deleted a site collection which is huge in size the operation went for such a long time and finally resulted failure to delete the site collection.

After that when i see the site collection from CA i see the site collection listed in CA but none of the properties for the site collection were listed there like Title, URL, Description, Database name.
All the above properties were empty.

An error like this prevents you from upgrading SharePoint aswell, because you won't be able to access the site collection either

Root cause :  The site collection deleted from content database but some references still there in database.

Solution :

1. Execute database repair command : 

Execute the following two commands one after one.

STSADM.EXE -o databaserepair -url "url of the application" -databasename "Name of the DB" >"C:\Result.txt"

STSADM.EXE -o databaserepair -url "url of the application" -databasename "Name of the DB" -deletecorruption

First command should result as <OrphanedObjects Count="0" />

2. Delete and add Content DB : 

To resolve the error, detach and attach the content database of the afflicted site collection.

stsadm -o deletecontentdb -databasename "DB name" -url "site collection url"

stsadm -o addcontentdb -databasename "DB name" -url "site collection url" 

NOTE : Executing above script will not delete anything in the content database except the issue causing things or partially deleted site collections.

After this you can go and check in CA and found the site collections deleted completely. 

Thank you !!!


 



1 comment:

  1. Finding the time and actual effort to create a superb article like this is great thing. I’ll learn many new stuff right here! Good luck for the next post buddy..
    Sharepoint Training in Chennai

    ReplyDelete